Zijden binnenbeplanting voor De Woonschakel

_MG_1020 (Large).jpg

Voor De Woonschakel onderhoudt Donkergroen al diverse projecten in Medemblik en Bovenkarspel. In september vorig jaar werd Donkergroen Interieurbeplanting benaderd voor een nieuw project; De Watermolen (ouderenzorg en begeleid wonen) in Abbekerk.

Het atrium van dit complex was erg leeg en sfeerloos. Bewoners hadden her en der wat kleine plantjes buiten staan, maar echt sfeerverhogend werkten deze niet. Het klimaat in het atrium is erg wisselend, daarom heeft De Woonschakel voor de interieurbeplanting gekozen voor natuurgetrouwe zijden binnenbeplanting, een bijkomend voordeel hiervan is dat deze beplanting de onderhoudskosten drukt.

Voor het realiseren van het project hebben de medewerkers van Donkergroen Interieurbeplanting gekozen voor groene en bloeiende zijden binnenbeplanting in FSC hardhouten plantenbakken. Voor de veiligheid van de bewoners en het voorkomen van rondslingerende hydrokorrels is de toplaag van de korrels geheel verlijmd. Naast de opdrachtgever zijn ook de bewoners bijzonder tevreden over het resultaat. Zij genieten voortaan in het atrium van hun kopje koffie.

 Terug naar gerealiseerde projecten