iederz donkergroen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid, MVO, ecologisch verantwoord ondernemen, cradle to cradle... Als eigentijdse groene organisatie zet Donkergroen zich vanzelfsprekend in voor mens en milieu, dichtbij huis en ver weg.

We doen niet aan green washing maar bouwen ons MVO-beleid weloverwogen uit op basis van de 3 P’s (people, planet, profit).
Dit implementeren we lokaal waar de kansen zich voordoen en vestigingsbreed waar dit haalbaar is. In de loop van 2012 is Donkergroen gestart met de MVO-prestatieladder. De MVO-prestatieladder biedt ons praktische handvaten om stapsgewijs en gestructureerd de juiste keuzes te maken. Onze opdrachtgevers kunnen zo samenwerken met een groenorganisatie die onafhankelijk MVO-gecertificeerd is.


Een prachtig praktijkvoorbeeld: iederz donkergroen

iederz en Donkergroen Groningen werken in een samenwerkingsverband. Twee onderdelen waaronder het parkmanagement en de interieurbeplanting van het arbeidsontwikkelingsbedrijf iederz worden aangestuurd door Donkergroen Groningen. Op maandag 21 november 2011 ondertekenden Anja Kanters (directeur van Donkergroen) en Ronald de Jong (directeur Producten en Diensten van iederz) de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Elly Pastoor gaf het startsein voor de samenwerking door de nieuwe autobelettering en nieuwe slogan "werk en opleiding in 't groen" van iederz donkergroen te onthullen.

Werk en opleiding in 't groen

Er was al een geruime tijd sprake van een goede samenwerking tussen Donkergroen en iederz, maar deze is door een samenwerkingsovereenkomst nog beter op elkaar afgestemd. De samenwerking tussen iederz en Donkergroen is erop gericht om werkplekken te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. iederz is altijd op zoek naar dergelijke samenwerkingsverbanden met bedrijven in de regio. Op deze manier schept iederz voor haar medewerkers een werksituatie die zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt komt.

Bekijk hier de gerealiseerde projecten van iederz donkergroen

Meer weten over ons MVOké-beleid en Duidelijk Duurzaam Donkergroen? Klik hier.