Interieurbeplanting bij het ministerie van VROM

12_0031 (Small).jpg

De interieurbeplanting van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijk Ordening en Milieu, in de volksmond VROM genoemd, wordt sinds 1 april 2008 onderhouden door de servicemedewerkers van Donkergroen Interieurbeplanting. Dit ministerie is gevestigd in een zeer in het oog springend gebouw in hartje Den Haag.

Het gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Jan Hoogstad. In zijn werk staan ruimtelijkheid en ruimtelijke werking centraal. Zo heeft hij in het ministeriegebouw voor het eerst het serre-concept toegepast. De interieurbeplanting is hier dan ook zeker niet alledaags en sluit perfect aan bij de uitstraling en het ontwerp van het gebouw.

Er is gebruik gemaakt van grote tropische bomen aangevuld met een exotisch en innoverend assortiment aan beplanting. Het gaat hierbij om 4000 planten en 50 binnenbomen met een hoogte tot zeven meter, inclusief twee mediterrane kurkeiken. Met name de Moorse binnentuin is een echte eye-catcher. Om het geheel in optimale conditie te houden is frequent en vakbekwaam onderhoud nodig. Bijna elke werkdag zijn er dan ook servicemedewerkers van Donkergroen in het gebouw te vinden.

Terug naar gerealiseerde projecten