Beleef Siena in De Vier Gravinnen

_MG_7141 (Large).JPG

De Vier Gravinnen is een levendig multifunctioneel woongebouw met een diversiteit aan woonvormen, voorzieningen en ontmoetingsplekken. De naam is ontleend aan een ontmoeting die Tielse hertogen eind 19e eeuw met vier gravinnen hadden tijdens de Palio, de jaarlijkse paardenrace in Siena. Deze vrouwen vielen op door hun vriendelijkheid, positivisme en aandacht en openheid. Vier mooie waarden die je terugziet in de architectuur en inrichting van het gebouw en in de tuin.

Het idee achter de Vier Gravinnen is een 'stad in de stad', waarbij het interieur door bewoners en bezoekers zoveel mogelijk als 'buiten' wordt beleefd. Een prachtige uitdaging voor Donkergroen dus! De perfecte combinatie van onze interieurbeplanters en ontwerpers leidt tot het ontwerp dat haarfijn aansluit op de uitgesproken wensen van de opdrachtgever Woningcorporatie SCW.

Ontwerp

Gangen worden straten. Kamers worden appartementen. Kleuren worden zonlicht. Binnen wordt buiten. Deze bijzondere kijk op de binnenruimte vraagt een specifieke kijk op de vele functies van interieurgroen. Dat gaat voor ons beduidend verder dan 'zomaar' wat groen en bloeiende planten in de bakken. In het ontwerp is integrale aandacht voor alles wat de buitenbeleving verstrekt. Zo ogen de Italiaanse bankjes als straatmeubilair op de wachtplekken in de straten en bij de lift. De combinatie van allerhande bloeien groen op reusachtige prints met de levende planten in de potten en (balkon)bakken creëert een ware mediterrane beleving. De Siënese banieren aan waslijnen geven de galerijen en trappenhuizen de levende sfeer die we zo ;ed kennen uit Italiaanse Volkswijken.

Bijzondere oplossing

Een ;ed ontwerp is een optelsom van vele factoren. Vormen, kleuren, materiaalkeuze, consistentie in het creatieve uitgangspunt én vanuit veiligheid. In die inpandige exterieurontwerp komt alles samen. Kijk naar de verankering van de balkonbakken: door onze mensen zelf geconstrueerd. En let eens op de verrijdbare stalen bakken van het restaurant: solide staal, gespoten in terracottakleurige lak en als het nodig is, makkelijk en er;nomisch verantwoord te verplaatsen. Onze service: een plantenlijst voor bewoners, samengesteld op het ontwerp en de hoeveelheid daglicht dat in de 'straten' aanwezig is. Wie z'n woning in stijl wil aankleden met mediterraan groen weet nu precies welke planten hiervoor geschikt zijn Kortom, álles klopt hier, tot en met de bewegwijzering voor onder meer scootmobielen in de vorm van een straatnaambord op de plantenbakken.

Blijvend resultaat

De creativiteit van ons ontwerpbureau en de vakkennis van afdeling Interieurbeplanting blijkt een ;uden combinatie: groen is 'slechts' een onderdeel van de ultieme beleving. Wij geven bewoners en bezoekers hierin vrij spel. Zij zijn naar verluidt dik tevreden en ook onze opdrachtgever draagt het succes van het multifunctionele woongebouw en onze rol hierin met verve uit.

Terug naar gerealiseerde projecten