Greenwall Certis Europe

Met de verbouw van het kantoor van Certis Europe in Maarssen, een bedrijf in gewasbeschermingsmiddelen, kwam ook de nieuwe inrichting van de ontvangstruimte ter sprake. Certis heeft hiervoor contact gezocht met Donkergroen Interieurbeplanting omdat ze meer wilden doen met hydrocultuur. Een groen interieur sluit goed aan op de bedrijfsactiviteiten van Certis en daarnaast staan duurzaamheid en bewust ondernemen hoog in het vaandel bij deze organisatie. Na enkele adviesgesprekken tussen Donkergroen Interieurbeplanting en Certis werd de keuze gemaakt voor een "Greenwall" een groene oase in elk interieur.

De Greenwall (groene wand) van Certis bestaat uit 500 planten, 25 planten per m2. Deze planten zijn geplaatst in textielen zakjes op een grote wand. Achter deze wand zit een bijzonder irrigatiesysteem. Het watergeefsysteem werkt geheel automatisch en er komt dus ook geen vinger meer aan te pas. Het systeem geeft niet alleen water maar zorgt ook voor de benodigde toevoer van voedingsstoffen. Uiteraard is goed onderhoud van het systeem hierbij noodzakelijk. De Greenwall biedt diverse voordelen. Zo zorgt de Greenwall voor de productie van zuurstof maar ook voor de afbraak van CO2 en andere schadelijke stoffen. Ook niet onbelangrijk is het feit dat het de luchtvochtigheid bevordert. Dit is goed voor de ademhaling en ook mensen met lenzen hebben hier baat bij. Tot slot draagt het bij aan een betere akoestiek in de ontvangstruimte.

De eerste geluiden vanuit Certis over hun nieuwste aanwinst zijn positief. De Greenwall maakt tongen los, dat deed het overigens ook al tijdens de aanleg. Het zorgt voor een prettige ervaring bij binnenkomst en de geur is beduidend anders. De ontvangstruimte 'leeft'!

Terug naar gerealiseerde projecten