Binnengroen Alliander Arnhem

Voor de totale renovatie van het bestaande hoofdkantoor Bellevue van LK Alliander in Arnhem zijn wij gevraagd om het binnengroen voor onze rekening te nemen.  

Belangrijk bij de renovatie was circulariteit en duurzaamheid (BREAAM methode). Dat betekent het zoveel mogelijk hergebruiken van reeds aanwezige materialen en het duurzaam toepassen van nieuwe materialen. De grootste wens was om de herkenbaarheid van de verschillende verdiepingen en afdelingen met groen te versterken. Er zijn 3 verschillende werkruimten in het pand aanwezig: het atelier, de kantoren en de bibliotheek. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke ontmoetingsplekken, zoals de restaurants, café's en het atrium centraal in het gebouw.

Ontwerp&Advies in Tiel heeft diverse ontwerpen gemaakt in samenwerking met de interieurarchitect COARE uit Amsterdam.

Alle ontworpen elementen zijn maatwerk, onder andere:

  • verrijdbare bijzettafels met een verzonken plantenbak voor in het atelier en de kantoren, dit element is in twee kleuren toegepast;
  • planten/boekenkasten voor in de bibliotheek;
  • plantenbakken met beplanting op de kasten, deze zijn gesitueerd tussen de werkplekken;
  • moswanden tot 9 meter hoog bij de ingangen en op de wanden in het atrium.

 In december heeft Interieurbeplanting Tiel met een heel team hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor de ingebruikname van het pand op 3 januari door alle 1.300 medewerkers van Alliander.

 Op 9 maart 2017 was de feestelijke opening van het vernieuwde Bellevue, hierbij was ook de architect van het gebouw aanwezig, Thomas Rau, die gespecialiseerd is in het circulair ontwerpen en renoveren van gebouwen.

Wij zijn momenteel nog met Alliander in overleg om nog enkele andere ruimtes in het gebouw extra te voorzien van mooie groene eyecatchers.

Daarnaast zijn we nog op 4 andere locaties van Alliander in het land bezig met het maken van ontwerpen voor binnengroen. Ook het onderhoud wordt de komende jaren door Donkergroen uitgevoerd.

Al met al een mooi project en een opdrachtgever die veel aandacht heeft voor Duurzaamheid!

Terug naar gerealiseerde projecten